Friday, March 11, 2016

PERCUTIAN SELAMA 6H5M DI LOMBOK, INDONESIA HANYA RM1500


Assalamualaikum pembaca semua. Kali ni aku nak cerita kan pengalaman aku ke Lombok, Indonesia selama 6Hari 5Malam baru baru ni. Lebih kurang 3 hari yang lepas, baru ja sampai Malaysia ni. Orang kata, badan di Malaysia roh di Indonesia. Seriously rindu gila dekat sana, culture sana, environment dekat sana. Tersangatlah amazing, tak percaya cuba korang pergi. Okay, budget yang aku keluarkan kali ni hanya lebih kurang RM1500. Termasuk packages disana and tiket flight return. Murah kan? Tiket flight booking masa bulan 12 tahun lepas dan bulan 3 tahun ni baru pergi. Nasib je, kekadang ada yang dapat murah, kekadang ada yang mahal nak mampus. Aku terbang dengan AirAsia. Satu satunya pernerbangan ke sana. Tak ada yang lain okay? Haa nak tahu lebih lagi mai lah baca trip aku di Lombok sampai habis ya? Banyak ni kalau nak cerita dari hari pertama sampai hari keenam. Baca tau, jangan skip, penat aku tulis hehe ... 

Ni aku nak tunjuk packages yang aku dapat dalam RM1000 selama 6Hari 5Malam. Tidak termasuk tiket flight ya? RM1500 aku tambah sendiri. Tapi tiket flight aku RM412 ja pergi balik. Aku sertakan payment detail untuk flight Air Asia aku ke sana. So lebih kurang RM500 lah. Jadinya RM1500. Okay faham? 


Pakej Lombok 6 Hari 5 Malam
(RM1000 seorang)

3/3/2016 : Lombok Garden Hotel di Maratam. -Ada Breakfast.
(1 Malam)

4/3/2016 : Hotel Ombak Sunset di Gili Trawangan. -Tiada Breakfast
(2 Hari 1 Malam)

5-8/3/2016 : Killa Senggigi Beach Hotel di Senggigi. -Ada Breakfast.
(4 Hari 3 Malam)
 
*Makan sehari 3 kali.
*Snorkling. (Kena tambah Rp 75ribu)
*Transport untuk 6 hari pusing Lombok (Mobil ELF)
*Speed Boat Pergi-Balik dari Gili Terawangan.
*Boat untuk ke Gili Nanggu dan Gili Sudak.
*Insuran RM 10 (Takaful Ikhlas) 
*Servis Cas Western Union- Transfer duit ke Agen (Indonesia)

Okay boleh baca di bawah perjalanan aku dekat sana selama 6Hari 5Malam. Enjoy !!!

DAY 1:
http://huzairieyahya96.blogspot.com/2016/03/hari-pertama-berlepas-ke-lombok.html

DAY 2:
http://huzairieyahya96.blogspot.com/2016/03/hari-kedua-di-lombok-indonesia.html

DAY 3:
http://huzairieyahya96.blogspot.com/2016/03/hari-ketiga-di-lombok-indonesia.html

DAY 4:
http://huzairieyahya96.blogspot.com/2016/03/hari-keempat-di-lombok-indonesia.html

DAY 5:
http://huzairieyahya96.blogspot.com/2016/03/hari-kelima-di-lombok-indonesia.html

DAY 6:
http://huzairieyahya96.blogspot.com/2016/03/hari-terakhir-di-lombok-indonesia.html

Jumlah RM 1000 ni tak termasuk duit poket yang korang nak bawa tau. Yelah, kalau yang kaki shopping tu, faham faham lah habis berapa kan? So aku kesana hanya tukar Rp 1juta saja bersamaan RM320. 

DUIT.

Mata wang ringgit dengan rupiah tak selalunya rendah. Kadang kadang jadi mahal, kadang kadang terlalu murah. Ikut keadaan lah, kita tak boleh nak jangka. 

Masa aku tukar tu, tinggi and mahal. Kalau korang rajin cari Money Changer yang murah murah okay lah. Dekat tempat aku tak ade, masih dengan harga sama.

HOTEL.

Lombok Garden Hotel, Maratam:

Aku punya flight mendarat dekat Lombok dah lewat malam, so malam tu aku stay 1 night dulu dekat hotel area Maratam ni. Dekat dengan Airport ja. Esoknya tu dah check out. Dekat hotel ni ada sekali breakfast. 

Ombak Sunset Hotel, Gili Trawangan:

Masa dekat Gili Trawangan aku stay 1 night jugak dekat hotel ni. Hotel ni lah yang ada buaian dalam laut tu. Yang simbolik dekat sini, famous buaian ni. Tapi dekat hotel ni aku tak dapat breakfast.

Kila Senggigi Beach Hotel, Senggigi:

Ini hotel yang terakhir masa aku dekat Lombok. Area Senggigi, dekat dengan pekan. Aku stay 3 malam dekat sini. Termasuk ada sekali breakfast. 

MAKAN.

Kalau nak cerita pasal makan, aku makan ikut time. Time pagi dah jimat, sebab dekat hotel dah makan masa breakfast. And untuk lunch, makan malam baru aku makan luar. Ikut agen korang lah nak bawa makan dekat tempat mana. 

Bila korang nak makan makanan lain selain makanan yang korang kena makan, korang kena keluarkan duit korang sendiri untuk bayar. Sebab itu tak termasuk dalam packages. Sendiri makan, sendiri bayar. Haa macam tu. Kalau tak nak keluarkan duit tu, ikut je korang makan apa. Jangka cerewet sangat. Haha

PENGGANGKUTAN.

Van:

Pasal penggangkutan aku dekat sana, agen yang uruskan. Aku naik van sebab pergi family kan. Van tu muat dalam 15 orang. Aku cuma ada 10 orang. Banyak ruang yang lebih. Sewa selama aku ada dekat sana. 6 Hari.

Boat:

Untuk boat, depend lah kekadang murah kekadang mahal. Kalau mahal sikit, agen akan minta untuk korang tambah sikit. Alah tak banyak pun dalam berpuluh ribu sahaja. Kalau tak minta tu, okay lah.

Cidomo (kereta kuda):

Masa aku sampai ke Gili Trawangan, aku kena sewa cidomo untuk ke Hotel. Sekali naik dalam Rp 100ribu. Boleh naik dalam 3-4 orang. Yang ini kena keluarkan duit kita sendiri. Tak masuk dalam Harga package. 

SHOPPING:

Haa masa shopping ni lah korang kena pandai kawal duit. Kalau kaki shopping tu aku tak boleh nak kata apa. Mungkin duit banyak habis masa dekat shopping.

Tapi bagi aku, aku cuma habis dalam Rp 400ribu bersamaan RM 100 lebih.

Okay lah, untuk nasihat aku, kalau nak ke Lombok. Jangan lah berkira. Kalau ada lebih tu, hulur hulur lah untuk bersedekah dekat orang. Jangan takut sebab dekat Lombok ni, korang bagi duit dekat orang, orang lain tak akan datang serbu. So jangan risau. Alah main dalam rupiah, tak banyak pun habis. Berapa sen ja kalau Rp 1ribu 2ribu macam tu.

Kalau korang ke sini korang hanya follow je agen. Kemana dia nak bawa korang pergi. And make sure deal dengan dia masa korang. Masa aku pergi, agen hanya berikan aku masa untuk bangun tidur and nak bertolak ke satu ke satu tempat tu dalam pukul berapa. 

Sebabnya masa perjalanan nak ke satu tempat tu makan masa dalam berjam jam. Paling lama masa aku pergi Pantai Pink. Pergi Balik dah 8 jam lebih. So pastikan korang pandai susun waktu korang ya. 

Dekat Arab famous dengan si unta, Aussie dengan koala, tapi dekat Lombok ni terkenal dengan cicak besar atau dikenali sebagai tokek. Yang takut cicak atau tokek (cicak besar) tu aku harap korang tak menjerit jerit lah eh bila nampak. Memang dekat sana banyak gila dengan tokek tu. Sebab tu Keychain ke Baju ke diorang akan lukis gambar tokek cicak besar tu. Macam simbolik dekat Lombok. Hehehe Selalunya korang akan jumpa dekat persekitaran hotel. Tokek dia besar besar. Aku rilex je sebab tak takut. Paling gentle masa cicak ni jatuh atas baju aku, haha semua lari aku ja yang tak lari. Tapi cicak biasalah bukan tokek tu. Kihkihkih bagi yang geli ke yang takut tu entah lah jangan lari tak cukup tanah pulak. Get ready jelah yea? Hahahaha

Lagi satu, masa korang dah sampai Lombok. Korang jangan terus datang ja untuk shopping. Seriously memang tak best. So first thing yang korang perlu buat adalah pergi dulu melawat tempat tempat yang terbaik di Lombok. Pada hari terakhir korang di Lombok, baru pada masa tu korang pergi shopping. And terus korang boleh balik dengan sourvenir korang. Baru best kan. Hihi

Yang kaki shopping beli barang banyak banyak tu, ingat ya jangan lupa beli luggage untuk kapal terbang nanti. Kalau barang banyak tak beli nanti nak bawa balik souvenir korang tu macam mana kan. Kalau nak senang, beli luggage masa korang beli tiket kapal terbang. Itu lebih murah dan tersusun.

For your information boleh contact dengan agen yang aku kenal dekat sana. Jangan risau, dia okay dan sangat peramah. Korang jangan terkejut kalau keluarga dia datang sekali berborak dan datang kenal dengan korang. Masa aku datang, mama dia siap masak lagi untuk aku dengan yang lain lain. Ayah dia pulak belikan dekat kiteorang durian, rambutan, sate lagi. Hihi sedap. Kalau korang, tak tahu lah mama dia akan masak ke tak. Hahaha

Sampai disini saja untuk aku kongsikan bersama dengan korang semua. Happy berholiday ya semua? Jangan jadi pelancong, tapi jadilah seperti aku seorang pengembara. Have a nice trip everyone. XOXO

Boleh contact:

INTAN.
Facebook: Intan Fujia Rezki
Contact Number: +6287765277006
WhatsApp: +6287765277006




16 comments:

  1. Sesiapa yg berminat untuk melancong ke Lombok Indonesia,kami Elang Lombok Tour menawarkan pakej HONEYMOON / GROUP / PENGINAPAN dan pelbagai lagi seperti Speed Boat, Slow Boat, Snorkling, Rafting, Fishing, Rentcar dll... Low Budget to Gili Trawangan island
    sebarang pertayaan boleh terus call/whatspp +62 82237716583,. Bbm 51fd8768 (Affandi)

    ReplyDelete
  2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Mr / Mrs
    We (Kyrantrans) as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta participated promotion ...
    The units are offered:
    Suzuki Apv
    Toyota Avanza
    Inova
    Toyota Hiace
    Isuzu short Elp
    Isuzu long Elp
    Amenities:
    Latest vehicle / manicured + friendly and experienced driver.
    Kyrantrans as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta, which has been used to take tourists inside the country and abroad are ready to take you for a tour around enjoying the beauty of the city of Bandung and Jakarta.
    For more details please Mr. / Mrs ask us about the history of the sights and inexpensive place to shop:
    Call: +6281312767300
    +6281573307300
    WA: +6281809692300
    Fb: Kyrantrans
    Email: Kyrantrans@gmail.com
    Website: Kyrantrans.com
    Kyrantrans will give the price according to the budget of Mr. / Mrs.
    "Do not be Fooled by TOUR & Travel Cheap price"

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Mr / Mrs
    We (Kyrantrans) as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta participated promotion ...
    The units are offered:
    Suzuki Apv
    Toyota Avanza
    Inova
    Toyota Hiace
    Isuzu short Elp
    Isuzu long Elp
    Amenities:
    Latest vehicle / manicured + friendly and experienced driver.
    Kyrantrans as a tourist vehicle rental agent in Bandung and Jakarta, which has been used to take tourists inside the country and abroad are ready to take you for a tour around enjoying the beauty of the city of Bandung and Jakarta.
    For more details please Mr. / Mrs ask us about the history of the sights and inexpensive place to shop:
    Call: +6281312767300
    +6281573307300
    WA: +6281809692300
    Fb: Kyrantrans
    Email: Kyrantrans@gmail.com
    Website: Kyrantrans.com
    Kyrantrans will give the price according to the budget of Mr. / Mrs.
    "Do not be Fooled by TOUR & Travel Cheap price"

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com
    Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.id/
    FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum..
    tringin nk ke lombok thun dpn.
    Tapi xtau cara nk dptkan agen yg btol2 ok
    mgkin sy bole try contact agen yg encik share kn tu..
    bole sy tau agen tu uruskn ape je ye?
    accomondation pon diuruskn atau kite kne arrange sndri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya cik boleh terus berhubung dgn contact no yg saya share tu. In sha Allah dia akan uruskan semuanya dgn baik. Dan jgn lupa sebut nama saya dkt dia bila cik nak buat tempahan ke sana nanti. Pasti dia seronok 👍🏻 Selamat bercuti

      Delete
  7. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Elang Lombok Tour.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke LOMBOK ISLAND, jangan risau hati sila hubungi :

    ELANG LOMBOK TOUR
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Lombok island dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, ELANG LOMBOK TOUR menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    AFFANDI
    BBM 51fd8768 / IG : @pariwisatalombok
    Mobile : +62 8223 771 6583 ( WhatsApp )

    ReplyDelete
  8. info dan fotonya nice Cik!
    Jom yang mau ke Lombok. Ditunggu,
    WA: +62-878-6000-1036
    Mobile: +62-813-5307-9161
    Email: info.lombokfun@gmail.com | Web: www.lombokfuntravel.com

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum
    Halo ci...
    Kami dari Lombok Beauty Tour & Transport
    Mau menawarkan Paket Percutian Di Lombok Harga Sangat murah...
    Bisa contact Kami WA +6287852953230 (Ari)
    Atau ci bisa Tanya dulu pada kami free information About lombok

    ReplyDelete
  10. Salam...
    Perkenalkan saya Ari dari lombok_trip Tour & Transport agent pariwisata di lombok.
    kami menyediakan jasa pariwisata di lombok (Pakej tour & Sewa Kereta).
    Untuk informasi/tanya-tanya tentang Lombok Gratis,
    bisa hubungi saya di Whatss +62 87852953230
    IG Lombok_trip
    http://pakejpercutianlombok.blogspot.co.id/

    ReplyDelete
  11. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete
  12. Asallamualikum
    Perkenalkan saya agoez koliciz driver dari BogalakonTour Bandunh
    Kami hadir menyediakan perkhidmatan Sewa Kereta Murah Di Bandung yang bepatutan dan murah.
    IDR 400.000/hari ( no extra charge )
    Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
    Kami juga menyediakan perkhidmatan Jakarta - Bogor - Bandung

    Ingin melancong dengan pakej murah? Kami berikan anda jawapanya.
    Only RM 220/pax 4day3night
    Transport dan hotel
    Pakej Pelancongan & Pakej Percutian Murah Kat Bandung dijamin murah dan memuaskan!

    More info
    Telefone/WhatsApp : +62 81222300871
    call/wa : +62 87888800871
    aguskolicis@gmail.com
    bogalakontour@gmail.com
    bogalakontour@yahoo.com

    www.bogalakontour.com
    www.sewakeretamurahbandung.com

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    kami bagi bukti bukan janji dari Bogalakon Tour Bandung... (Insya Allah)... Wassalam dan Terima Kasih...

    ReplyDelete
  13. Assalamu'alaikum mohon maaf izin promosi 😊 Toyota Auto 2000 lagi ada PROMO PAKET DP RINGAN nihh 😊

    🚘 AGYA      DP 16 jt an
    🚘 AVANZA DP 21 jt an
    🚘 SIENTA   DP 24 jt an
    🚘 CALYA     DP 16 jt an
    🚘 RUSH DP 26 jt an
    🚘 YARIS DP 24 jt an
    🚘 INNOVA DP 70 jt an
    🚘 HI ACE DP 100 jt an

    🚗 Terima Tukar Tambah Semua Merk Mobil dengan Harga Tinggi dan Proses Mudah

    *Proses Cepat
    *Aplikasi dijemput dirumah
    *Terima Tukar Tambah
    *Nego Sampai Jadi
    *Cukup duduk manis..

    Benefit
    Asuransi Allrisk
    Free Servis dan Sparepart 3thn
    Free Cover Jok Kualitas Premium
    Free Talang Air Ori
    Free Kaca film Bergaransi
    Free Antikarat Bersertifikat Resmi
    Free AstraWorld 5thn

    INFO PEMESANAN :
    --------- VERGA 0815 3338 0724 --------

    AYOO BURUAANN PESEENN SEKARANG JUGA MUMPUNG PROMO DP RINGAN ! 💃 — At Auto 2000 SOEKARNO HATTA BANDUNG

    ReplyDelete
  14. Assalamu'alaikum mohon maaf izin promosi 😊 Toyota Auto 2000 lagi ada PROMO PAKET DP RINGAN nihh 😊

    🚘 AGYA      DP 16 jt an
    🚘 AVANZA DP 21 jt an
    🚘 SIENTA   DP 24 jt an
    🚘 CALYA     DP 16 jt an
    🚘 RUSH DP 26 jt an
    🚘 YARIS DP 24 jt an
    🚘 INNOVA DP 70 jt an
    🚘 HI ACE DP 100 jt an

    🚗 Terima Tukar Tambah Semua Merk Mobil dengan Harga Tinggi dan Proses Mudah

    *Proses Cepat
    *Aplikasi dijemput dirumah
    *Terima Tukar Tambah
    *Nego Sampai Jadi
    *Cukup duduk manis..

    Benefit
    Asuransi Allrisk
    Free Servis dan Sparepart 3thn
    Free Cover Jok Kualitas Premium
    Free Talang Air Ori
    Free Kaca film Bergaransi
    Free Antikarat Bersertifikat Resmi
    Free AstraWorld 5thn

    INFO PEMESANAN :
    --------- VERGA 0815 3338 0724 --------

    AYOO BURUAANN PESEENN SEKARANG JUGA MUMPUNG PROMO DP RINGAN ! 💃 — At Auto 2000 SOEKARNO HATTA BANDUNG

    ReplyDelete
  15. Assalamu'alaikum mohon maaf izin promosi 😊 Toyota Auto 2000 lagi ada PROMO PAKET DP RINGAN nihh 😊

    🚘 AGYA      DP 16 jt an
    🚘 AVANZA DP 21 jt an
    🚘 SIENTA   DP 24 jt an
    🚘 CALYA     DP 16 jt an
    🚘 RUSH DP 26 jt an
    🚘 YARIS DP 24 jt an
    🚘 INNOVA DP 70 jt an
    🚘 HI ACE DP 100 jt an

    🚗 Terima Tukar Tambah Semua Merk Mobil dengan Harga Tinggi dan Proses Mudah

    *Proses Cepat
    *Aplikasi dijemput dirumah
    *Terima Tukar Tambah
    *Nego Sampai Jadi
    *Cukup duduk manis..

    Benefit
    Asuransi Allrisk
    Free Servis dan Sparepart 3thn
    Free Cover Jok Kualitas Premium
    Free Talang Air Ori
    Free Kaca film Bergaransi
    Free Antikarat Bersertifikat Resmi
    Free AstraWorld 5thn

    INFO PEMESANAN :
    --------- VERGA 0815 3338 0724 --------

    AYOO BURUAANN PESEENN SEKARANG JUGA MUMPUNG PROMO DP RINGAN ! 💃 — At Auto 2000 SOEKARNO HATTA BANDUNG

    ReplyDelete